Meanwhile in Brussels...

2012.05.06. 20:00

Brüsszel város önkormányzata az európai uniós előírásoknál is sokkal szigorúbb épületenergetikai követelményrendszert fogadott el  - írta a PassiveHouseBuilder.


A lap írásából kiderül: az új városi rendelet értelmében az építkebrüsszelieknek már a tervezettnél hat évvel korábban meg kell felelniük a közel nulla energiafelhasználás új épületek építésére vonatkozó követelményeknek. A belga fővárosban ugyanis már 2015. január 1-jétől csak a passzívház-minősítésnek megfelelő új épületeket lehet majd építeni, sőt az erre vonatkozó előírásokat az épületfelújítóknak is be kell tartaniuk.

 

Az épületek energiahatékonyságáról szóló 201O/311EU irányelv értelmében az EU-tagállamok területén 2020 után csak közel nulla energiafelhasználású új épületeket lehet építeni, a középületekre pedig már 2018-ban életbe lép ez az előírás

Brüsszel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://understood.blog.hu/api/trackback/id/tr194492001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása