Az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. hódmezővásárhelyi üzemében a társaság alaptevékenységéből fakadóan az állati melléktermékek feldolgozása során jelentős mennyiségű állati eredetű zsír keletkezik. Ennek bizonytalan értékesíthetősége, tárolásának többletköltségei, továbbá az a tény, hogy a zsír hőértéke kiemelkedően magas, ösztönözte a vállalat vezetését arra, hogy vizsgálja meg e termék energetikai felhasználásának lehetőségeit, annál is inkább, mivel az állati eredetű zsír megújuló energiahordozónak minősül.

Az ATEV Zrt. hódmezővásárhelyi gyárában lévő egyik földgáztüzelésű, technológiai gőzt előállító kazánját cserélték zsír és földgáz tüzelésére alkalmas égővel felszerelt kazánra. A 2011-ben elkészült beruházás a létesítményben évi 2600 tonna állati zsír energetikai hasznosítását és 2,6 millió köbméter földgáz kiváltását tette lehetővé.

disznovagas1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://understood.blog.hu/api/trackback/id/tr84491828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása